Risotto met spinazie en kastanjechampignons

Recept voor 4 personen

Bereidingswijze:
1. Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit voor 1 minuut. Voeg de risottorijst eraan toe en bak 2 minuten mee tot de rijstkorrels glazig worden.
2. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens de rest van de bouillon (in stappen van ongeveer 150 ml.) toe en wacht weer tot dit is opgenomen. kook de rijst in 20-25 minuten zachtjes gaar. Voeg na 10 minuten de kookroom toe.
3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 minuten bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
4. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
5. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas en de fijn gesneden peterselie. Eet smakelijk!

Waarom is dit recept Goed voor Ogen?
Spinazie bevat betacaroteen, luteïne en vitamine E; Peterselie bevat luteïne, betacaroteen en vitamine C; Champignons bevatten vitamine E en zink.
Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Diabetes, Glaucoom, Macula degeneratie, Staar.